30. 10. 2010

Dortíky

Menší rodinná sešlost může být dobrá i pro vyzkoušení nového receptu na vánoční dort. Našla jsem si ho v novém časopisu - Pomerančový dortík  s marcipánem. Je jednoduchý a doufám, že dobrý. Zítra uvidíme. Pak se rozhodnu, zda ho přidám do vánočních receptů. Pro jistotu jsem upekla i klasický máslový dort.
Pomerančový dortík:
250 g másla, 250 g cukru,1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 celá vejce, 2 lžíce rybízové marnelády, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 1 pomeranč, 200 g marcipánu.
Vejce, máslo cukr marmeládu, nakrájený pomeranč, sůl - vše umícháme a pečeme v menší formě vyložené pečícím papírem,  po vychladnutí dortu rozválíme na tenkou placku marcipán a přeneseme na dort.
Dobrou chuť.

12. 10. 2010

Berlín

O víkendu jsme podnikli výlet do Berlína. Bylo tam moc hezky a viděli jsme spoustu zajímavých míst. Mimo jiné jsme našli bar, kde uctívají památku S. Gainsbourga. Celkově se mi město velmi líbilo. 

6. 10. 2010

Podzim

Už je tady podzim, venku to začíná být barevné. Mám pocit, že začíná podzim, když se všude objevují recepty s jablky. Hned jsem taky zkoušela.  Přeji všem krásný barevný podzim.