31. 8. 2010

Villa et Jardins Ephrussi de Rothschild

Během našeho cestování jsme navštívili také poloostrov Cap Ferrat a na něm nádherné sídlo  -  Villa et Jardins Ephrussi de Rothschild. Sídlo vzniklo na objednávku baronky Béatrice Ephrussi de Rothschild v roce 1912. Stavba je přístupná veřejnosti a rovněž krásné rozlehlé tématické zahrady - španělská, japonská, růžová, kamenná a další, je zde hudební fontána. Byl to moc krásný výlet. V zahradě je možné posedět u dobré kávy.

30. 8. 2010

Francie

Moc Vás všechny zdravím, už jsem zase zpátky z dovolené. Z krásně rozpálené jižní Francie jsem zase doma v téměř  podzimním počasí. Naštěstí mám snad tisíc fotek, které budu dávat na blog. Můžete se potěšit se mnou.
Bydleli jsme v přímořském městečku Antibes, odkud jsme vyjížděli na výlety do krásných městeček např. Biot, Eze,Aix en Provence,Gourdon,Tourrettes-sur-Loup a ještě další místa. Byla to nádhera a hlavně pohoda.

13. 8. 2010

Francie - Paris

Už brzy pojedeme do jižní Francie, moc se těším, co nového uvidíme. Zatím si připomínám krásnou Paříž a tentokrát hodně, hodně staré obrázky.

1. 8. 2010

Cheesecake

Vyzkoušela jsem nový recept na lehký cheesecake. Je to moc dobrý a rychlý moučník:
Dvě balení rozdrcených máslových sušenek se smíchá s rozpuštěným máslem asi 120 g, trochu mletých oříšků a skořice. Tato směs se pečlivě vmačká do formy s pečícím papírem a dá se chvíli do ledničky.
Náplň: 750 g krémového tvarohového sýra ( já jsem dala ricotu, kysanou smetanu,tvaroh)  3 vejce, 200 g cukru, 40 g hladké mouky, meruňky . Těstu poklademe ovocem, na to náplň a dáme péct na 180 °C.